A / B Testarea SMS cu optimizare

No Comments

A / B Testarea SMS cu optimizare

Cu 2018 chiar după colț, compania dvs. va explora probabil noi canale pentru a ajunge la clienții dvs. Înainte de a vă grăbi să porniți pentru a lansa un canal podcasting, creați anunțuri video sau reconstruiți din nou aplicația dvs. mobilă, luați-vă puțin timp să vă gândiți la îmbunătățirea canalului de mesaje text (SMS) al companiei dvs.

Aproximativ 80% dintre clienți deschid fiecare mesaj text SMS pe care îl primesc și un sondaj recent al Salesforce a constatat că canalul de mesaje text SMS era la fel de eficient ca și marketingul social media, aplicațiile mobile și un site web corporativ. Având în vedere că utilizarea internetului pe dispozitive mobile și tablete depășeșteutilizarea internetului la sfârșitul anului 2016 , este important să aveți o strategie de marketing mobilă eficientă.

Aici, la Optimizely, credem că ar trebui să experimentați peste tot, iar acum, cu Optimizely X Full Stack , experimentarea campaniilor dvs. de marketing SMS este mai simplă decât oricând. Acest ghid vă va arăta cum să configurați un test A / B simplu utilizând API-urile Twilio SMS. Acesta va găzdui vizitatorii care au textul cu “Hello” în variația A sau B și vor răspunde cu mesaje diferite pentru a vedea care mesaje îi răspund mai bine utilizatorilor. Puteți extinde acest exemplu pentru a experimenta orice mesaje trimise utilizatorilor dvs. prin SMS, pentru a crește rata de conversie, implicarea sau rata generală de răspuns.

Înainte de a începe, asigurați-vă că aveți un cont Twilio configurat cu un număr SMS Twilio înregistrat. Pași detaliați la acest ghid pot fi găsiți pe github .

Configurarea Experimentului optimizat

Puteți urma Ghidul de inițiere a etapei Full Stack pentru a crea primul experiment; o vom numi Twilio_SMS_Experiment. Putem face două variante pentru experiment și adăugăm valori pentru răspunsuri pozitive și negative.

Configurați-vă funcțiile Twilio

Navigați în consola Twilio la Runtime> Functions pentru a crea o nouă funcție Twilio fără server. Pentru a facilita inițializarea clientului dvs. Twilio, bifați caseta de lângă “Activați ACCOUNT_SID și AUTH_TOKEN”. Pentru a utiliza Optimizable SDK în interiorul unei funcții fără server, trebuie să configurați SDK și dependențele acestuia ca cerințe ale funcției pe care le puteți face prin panoul Configure.

Implementați funcția Twilio în Nod

Acum că am configurat mediul Twilio Functions, vom crea o nouă funcție din șablonul Hello SMS. Puteți copia codul de probă din demo-ul nostru aici .

exports.handler = function(context, event, callback) {
// import libraries
var crypto = require(‘crypto’);
var md5sum = crypto.createHash(‘md5’);
var optimizelySDK = require(‘optimizely-server-sdk’);
var rp = require(‘request-promise’);

// datafile URL
var url = ‘https://cdn.optimizely.com/json/9106060316.json’;
var options = {uri: url, json: true};
var optimizely;

// get the datafile
rp(options).then(function(datafile) {

// initialize Optimizely SDK
optimizely = optimizelySDK.createInstance({datafile: datafile});

// Create Twilio response message
let twiml = new Twilio.twiml.MessagingResponse();

// get incoming message text
var incomingMessage = event.Body;

// get incoming message number
var userId = md5sum.update(event.From).digest(‘hex’);

// assume that if a user is saying ‘hello’ they are just starting
if (incomingMessage.toLowerCase() === ‘hello’) {
// activate the Optimizely Experiment
var variationKey = optimizely.activate(‘Twilio_SMS_Experiment’, userId);
// split logic based on which variation the user is in
if (variationKey === ‘A’) {
// execute code for A
twiml.message(‘Are you interested in learning more about Optimizely Full Stack?’);
} else if (variationKey === ‘B’) {
// execute code for B
twiml.message(‘Want to learn how to experiment easily with Optimizely Full Stack? Reply “YES” to learn more!’);
} else {
// execute default code as fallback
twiml.message(‘Reply “YES” to learn more about Optimizely Full Stack!’)
}
}
// otherwise track user responses
else if (incomingMessage.toLowerCase() === ‘yes’) {
optimizely.track(‘Positive Response’, userId);
twiml.message(‘Thanks for responding! Check out Full Stack here. https://www.optimizely.com/products/full-stack/’);
}
else if (incomingMessage.toLowerCase() === ‘no’) {
optimizely.track(‘Negative Response’, userId);
twiml.message(‘Here is a list of all our product announcements at Opticon 2017. https://blog.optimizely.com/2017/10/18/opticon-2017-announcements/’);
}
// if the user sent a message we cannot respond to, send them the Opticon 2017 recap
else {
twiml.message(‘Watch the Opticon 2017 Keynote for a full recap! https://www.optimizely.com/opticon/’);
}
// send the message response
callback(null, twiml);
});
};

 

 

 

Asigurați-vă că înlocuiți adresa URL în fișierul de date JSON, accesând locația Settings> Datafile și copiind link-ul de date-fișier afișat pentru proiectul dvs. Fișierul de date JSON este setul de instrucțiuni pentru seturile SDK optimizate – conține informații despre experimentele proiectului, segmentele de public, evenimentele și multe altele. Prin obținerea fișierului de date, kitul Optimizely SDK va fi inițializat cu informații despre experimentul pe care tocmai l-am creat și îi vom putea folosi în mod corespunzător pe utilizatori în experimentul dvs. și vom urmări rezultatele.

Link Funcție la numărul SMS Twilio

În cele din urmă, reveniți la consola dvs. de numere de telefon Twilio și faceți clic pe numărul activ pe care tocmai l-ați achiziționat. Configurați numărul pentru a răspunde cu funcția pe care tocmai am creat-o când vine un mesaj.

Acum ar trebui să aveți posibilitatea să trimiteți numărul dvs. de telefon și să derulați experimentul SMS live! Pentru a încerca demo-ul live, scrieți “Salut” la 415-980-8918.

This is author biographical info, that can be used to tell more about you, your iterests, background and experience. You can change it on Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

  About us and this blog

  We are a digital marketing company with a focus on helping our customers achieve great results across several key areas.

  Request a free quote

  We offer professional SEO services that help websites increase their organic search score drastically in order to compete for the highest rankings even when it comes to highly competitive keywords.

  Subscribe to our newsletter!

  There is no form with title: "SEOWP: MailChimp Subscribe Form – Vertical". Select a new form title if you rename it.

  More from our blog

  See all posts
  No Comments

   Leave a Comment